2013-04-14 18:07:10• hírek • Póti Orsolya

Egy óangol juhászkutya lett a kiállítás győztese

A REX Piac parkolójában, április 13-14. között került megrendezésre a Nemzetközi CACIB Kutyakiállítás, amely ebben az évben is szép számú érdeklődőt és benevezőt vonzott. A szombati nap közel 2.000-en, vasárnap pedig több mint 2.500-an látogattak ki a rendezvényre.

Az idei kiállítás még különlegesebbnek számított, ugyanis a CACIB címek átadásán kívül, vasárnap megrendezték az OPEN Expót is, amelynek keretében a CACIB címet elnyerő kutyák egyúttal megkapták a Románia Champion, illetve a Románia Junior Champion címet is.

A nemzetközi eseményre idén tizenkilenc országból érkeztek kutyák és gazdik. A szombati napon közel 850 kutyát mutattak be a felvezetők, vasárnap pedig 909 eb közül választották ki a legszebbeket, valamint Szatmár legszebb kutyáját a külföldi és hazai küllembírók.

A Best In Show győztesének megválasztása előtt, Szatmár legszebb kutyáját is megválasztották. Ezt a címet idén egy angol agár nyerte el, a második helyen pedig egy bichon végzett. A rendezvény során kitűnően szerepelt egy Whippet agár is, a Best Junior győztese pedig egy szép csau-csau lett.

A vasárnapi Best in Show győztese egy rövid szőrű csivava, a Supreme Best in Show legjobbja pedig egy óangol juhászkutya, a Bobtail lett. Az óangol juhászkutya tulajdonosa Koroknai József, aki Magyarországról nevezett be a versenyre és tavalyi versenyen szintén egy azonos fajta kutyával nyerte meg a Supreme Best in Show-t.

A szervezőknek sikerült szinte minden faj versenyében megtölteni a ringet és ezúttal is bizonyították, hogy vezető szerepet játszanak a romániai kinológia területén.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: